Dit boekje is geschreven door Walter Vermeer. Hij is de jongen met het baardje en het is zijn verhaal over brandwonden en zijn bijzondere zoektocht naar zelfvertrouwen. De tekeningen zijn van Chantal. Walter en Chantal zijn al 17 jaar getrouwd en samen zijn ze de trotse ouders van Dorus en Lola.

Als kind van 4 jaar oud raakte Walter ernstig verbrand tijdens een kerstviering op de kleuterschool. Hoe vind je als kind je weg met littekens in je gezicht? Met dit boekje willen Walter en Chantal kinderen en ouders helpen om te groeien in zelfvertrouwen en willen zij het thema bespreekbaar maken. Het verhaal van Walter is zijn verhaal maar eigenlijk is het een verhaal van ons allemaal. Zelfvertrouwen is iets heel moois maar het is geen vanzelfsprekendheid. Praat erover met elkaar, help elkaar en hopelijk helpt dit boekje om jou en/of jouw kinderen te laten groeien in vertrouwen in elkaar en in zichzelf.

Auteur Walter Vermeer
Illustraties Chantal Vermeer
Tekstredactie Elisa van Spronsen
Vormgeving Masja Mols

Opbrengsten
De opbrengst van dit boekje gaat naar de Nederlandse Brandwonden Stichting, een organisatie die onvoorstelbaar goed werk doet voor mensen met brandwonden en naar Stichting Kind & Brandwond, die kinderen met brandwonden helpt om te gaan met hun littekens.

Rechtstreeks een donatie overmaken aan de Nederlandse Brandwonden Stichting kan natuurlijk ook! NL93RABO0388013222 t.n.v. Nederlandse Brandwonden Stichting o.v.v. ‘boek De jongen met het baardje’.

Lezingen
Walter en Chantal geven ook lezingen over dit onderwerp. In dit verhaal neemt Walter de zaal mee in de fases van zijn leven waarin hij op zijn manier zijn weg heeft gevonden op weg naar geluk, het podium en uiteindelijk televisie. Aan de hand van levendige anekdotes, kwetsbare voorbeelden en interactie met de zaal, wandelt Walter samen met de zaal door zijn leven.

Dit is het verhaal van Walter maar eigenlijk is dit het verhaal van ons allemaal. Zelfvertrouwen is vluchtig en iedereen zou er wel iets meer van willen hebben. Hoe doe je dat nou en welke stappen heeft Walter gezet op weg naar zelfvertrouwen. Deze lezing geeft een bijzondere inkijk in het hoofd en het leven van iemand die al ruim 25 jaar met veel succes op het podium staat. De littekens hebben Walter nooit weerhouden om zijn dromen waar te maken. Als kind dacht walter dat een carrière op het podium en op televisie niet mogelijk zou zijn maar niets bleek minder waar. En dat is precies waar de lezing en het boek over gaan. Deze lezing gaat over durven dromen en over volmondig “ja” zeggen tegen jezelf, over meer van jezelf durven laten zien en de verhoogde kans die dan ontstaat dat succes ook volmondig “ja” gaat zeggen tegen jou. Walter zal tijdens deze lezing niet alleen op het podium staan. Naast hem staat zijn vrouw Chantal. Chantal Vermeer werkt als professioneel illustrator en zal tijdens de lezing alle verhalen en anekdotes live illusteren. Door deze combinatie komt het verhaal echt tot leven en mag je spreken van een unieke beleving.

Wil je iets met ze delen? Stuur een mail naar: info@waltervermeer.nl of chantalvermeer@hotmail.com. Kijk voor alle andere activiteiten van Walter en Chantal eens verder op deze website en www.chantalvermeer.com.

Bestel het kinderboek ‘De jongen met het baardje’ vandaag nog